For en deilig dag det er i dag, sola skinner og det er faktisk god temp ute.
I dag har Linnea vært hjemme med hele hennes avdeling i barnehagen, kjempekoslig!! Tror hun syns det var stor stas å vise frem hjemmet sitt til alle sammen. De har turer hjem til alle barna, så barna får vise frem hvor de bor. Jeg bakte ost og skinke horn i går, som både små og store fikk smake i dag. De voksne fikk kaffi i koppen, og både små og store var fornøyd når de for videre til neste hus.
I dag har Linnea vært hjemme med hele hennes avdeling i barnehagen, kjempekoslig!! Tror hun syns det var stor stas å vise frem hjemmet sitt til alle sammen. De har turer hjem til alle barna, så barna får vise frem hvor de bor. Jeg bakte ost og skinke horn i går, som både små og store fikk smake i dag. De voksne fikk kaffi i koppen, og både små og store var fornøyd når de for videre til neste hus.
De ost-og-skinke hornene som jeg bakte de baker jeg alltid når vi får lyst på noe godt i hverdagen. De er også supre til nistepakke, og litt mer mettende enn vanlige hveteboller.
Veldig gode, og ikke tørre som horn flest. Denne oppskrifta har jeg brukt fast siden jeg kom over den for et par år siden, og deler den mer enn gjerne med dere.
Ingredienser:
1kg hvetemel
1pakke tørrgjær
2 ss sukker
1 ts salt
7 dl melk
100 gr smeltet smør
Ost/skinke evt. annet fyll
1pakke tørrgjær
2 ss sukker
1 ts salt
7 dl melk
100 gr smeltet smør
Ost/skinke evt. annet fyll
Fremgangsmåte:
Bland sammen alt, og del opp i fire deler.
Kjevl ut rundinger, og skjer opp som en pizza - i åtte biter per del.
Ta på ost og skinke, og evt. noe annet fyll du måtte ønske.
Snurr sammen fra bredeste til smaleste del.
Hev de i to timer.
Stekes på 220 grader, midt i ovnen, til de er gylne.
Kjevl ut rundinger, og skjer opp som en pizza - i åtte biter per del.
Ta på ost og skinke, og evt. noe annet fyll du måtte ønske.
Snurr sammen fra bredeste til smaleste del.
Hev de i to timer.
Stekes på 220 grader, midt i ovnen, til de er gylne.
I dag har jeg fått plantet litt lyng ute. Noen av sommerblomstrene sang virkelig på siste verset, så det var på tide med en utskifting.
Nå skal jeg straks en liten tur på jobb - ønsker dere alle en strålende dag!!
Klemmer fra Cecilie
Nå skal jeg straks en liten tur på jobb - ønsker dere alle en strålende dag!!
Klemmer fra Cecilie
10 kommentarer:
Så herlig med en slik oppskrift. Har baket noen horn før,men som du skriver blir de tørre..Veldig tørre.Men denne skal jeg prøve ut til søndagens frokost..Takk for at du deler slike ting=)=)Kos deg på jobb og ha en god dag videre=)
Klem josefine
Så kjekt at de får vise hjemmet til de andre barna i bhg. Og ostehorn er så godt, har egen oppskrift som jeg er super glad i, men kanskje jeg skal teste ut din og =) KLem
Så koselig at de drar hjem til hverandre og kan vise fram, aldri hørt om det før i bhage :)
Ostehornene så kjempe nydelige ut!
Hadde tenkt meg noe enkelt men samtidig godt til middag i dag, nå fant jeg ut hva. Jeg skal prøve de! ;)
Klem
Charlotte
Josefine: Det må du gjøre, de er veldig gode! :)) Bare hyggelig å dele, er det ikke det bloggverden er for da? ;) Ha en riktig god dag du også! Klemmer tilbake til deg :)
To Ju Mama: Ja, veldig kjekt :) En god oppskrift er gull verdt ;) Klemmer tilbake til deg :)
Charlotte: Ja, det er kjempekoslig! Jeg bor i en relativt liten by da, og alle i den barnehagen bor også i nærområde. Så det er kort gåavstand til alle sammen :) De er kjempegode, absolutt å anbefale ;) Lykke til! Klemmer tilbake til deg :)
De så gode ut :)
Jeg bruker også å lage horn, ser ut som vi bruker ganske lik oppskrift..
Mine blir myke og gode, og ikke tørre..
Tørr bakst er ikke godt :P
Mange bruker nok for mye mel når de baker og da blir det tørre bakevarer..
Ønsker deg en super helg!
klem :)
Å så gode de så ut! Disse skal jeg prøve!
Ønsker deg ei god helg!
Klem
Silje Kristin: Tørr bakst er ikke noe godt nei, det er vi vel alle enige om. Ja, det er nok godt mulig det er det som gjør det.. Ha en fin dag! :) Klemmer tilbake til deg
HildeM: Ja, det må du gjøre ;) Ha en fin dag. Klemmer tilbake til deg!
Legg inn en kommentar