onsdag 27. juli 2011

Rokokkostol ble ny

Dagene går etter den forferdelige tragedien, og det er fortsatt mange savnede mennesker. Det vil nok ta lang tid før ting blir normalt igjen, om det noen gang vil bli det. Jeg kommer til å blogge litt som normalt igjen, håper det er ok for dere. Jeg tror alle har godt av å lese om litt annet enn det forferdelige som har skjedd..
__________________________________

Nå er jeg endelig ferdig med rokokkostolen min, som jeg kjøpte i slutten av 2010. Opprinnelig var den brun, med stoff av grønn velour og med nagler i gullfarge. Ikke direkte lekker spør du meg, men med uten tvil bra potensiale til å bli det ;-)


Først fjernet jeg alle naglene. Det var uten tvil den største jobben, og herreli for et arbeid. Jeg brukte et flatt skrujern til å skru ut hver og en nagl, og etterpå en tang for å dra de ut av stolen. Når alle naglene var av tok jeg av trekkene og putene, og det var tid for maling. Jeg brukte oljemaling pga alle detaljene i stolen (siden vannbasert tørker mye fortere og er vanskeligere å få fint) og måtte derfor male den ute. Og å vente på riktig temperatur og godvær tok jo litt tid. Men til slutt ble stolen malt, og valget falt på en matt maling i fargen "lys antikk".

Så var det tid for å få på stoff. Jeg var så heldig å få en god del stoff av mi kjære tante Klara, så valget ble ikke vanskelig. Stoffet er i lin (tror jeg), så var litt redd det skulle rakne men hittil har det gått veldig fint. Jeg klippet til stoffet etter mal på det forrige som jeg tok av, og stiftet det fast rundt hele stolen. Så brukte jeg møbelbånd til å dekke over alle stiftene, istedenfor nagler.

Jeg leste på en blogg om noe man kalte for GYHTDIFY-prosjekt. Get your husband to do it for you. Jeg kan vel kanskje kalle dette et slikt prosjekt. Hehe.
 

Hva synes dere? Lekker, eller hva?

Nå er det straks tid for jobb. Ha en fin dag alle sammen.Vis kjærlighet, omsorg og medmenneskelighet.

Klemmer fra Cecilie

15 kommentarer:

Elisabeths idyll. sa...

WOW, så flink du har vært!! Høres ut som en del arbeid men resultatet ble jo KJEMPE bra ;o)))))
STOR klem Elisbeth ;o))

Cecilie's hverdagslykke sa...

Tuusen takk! Hyggelig å høre du syns det! ;) Ja, det var mye arbeid men absolutt verdt det! Klemmer tilbake til deg :) :)

HomeInTheCountrySide sa...

Så flott den ble :-)

Cecilie's hverdagslykke sa...

HomeInTheCountrySide: Tusen takk!! :) Ble vedig fornøyd selv :))

Balke gård sa...

Å så flott en stol du fikset! Kjempefin!!!!! Jeg har en rokokkostol i hallen som jeg malte treverket på. Klem fra ferieturisten:-)

Bente sa...

Oi, så flott den stolen ble. Nydelig.

Klem Bente

Cecilie's hverdagslykke sa...

Balke gård: Tusen takk for det! Stolen er nydelig, det er de fleste rokokkostoler. Nydelige utskjæringer og detaljer, det må man jo bare like :) Klemmer tilbake til deg :)

Cecilie's hverdagslykke sa...

Bente: Tusen takk!! :) Ble veldig fornøyd selv. Klemmer tilbake til deg :)

Josefine sa...

Så nydelig stolen ble=)Har samme proskjet på gang,men får ikke ut "skruene" jeg..Sitter som støpt.Kan nesten virke som om de er limt fast i tilegg(??)
Vurderer å få en møbletrekker til å gjøre det,men hører rykter om at det er DYRT..Så er jeg jo veldig sta også da,så skal liksom klare selv..haha..Uansett,stolen din ble LEKKER altså=)Klem

Cecilie's hverdagslykke sa...

Josefine: Tuusen takk!! :) Limt fast? Det var merkelig.. Regner med du har prøvd å dirke de opp med et flatt skrujern? Det var det jeg gjorde med mine. Ja, møbelsnekker er nok dyrt vil jeg tro! Men du kan jo alltids ringe å spør om en pris? Så kan du jo kanskje fiske frem hvordan de tar ut naglene? ;-) Skjønner at du vil gjør det selv, sånn er jeg også! ;) Klemmer tilbake til deg, håper det ordner seg med stolen din :)

Elizabeth sa...

Den ble jo virkelig lekker For en forandring :) Du er jammen dyktig, Cecilie :D

Cecilie's hverdagslykke sa...

Tusen takk, Elizabeth! :D

Catharina sa...

åh, den skulle jeg gjerne hatt!

Cecilie's hverdagslykke sa...

Catharina: Hihi, den er ganske lekker ja ♥

Myke minutter sa...

Haha, ler meg ihjel av uttrykket "GYHTDIFY-prosjekt", det stjeler jeg lett :) Fin blogg du har! Ha en fortsatt strålende helg! Hilsen en vestlending på Østlandet ;)