mandag 7. januar 2013

Husoppdatering

God kveld :-)

Her kommer som lovet en liten oppdatering fra huset :-) 

På tirsdag, 01.01.2013 tok vi litt bilder fra tomta. Her ser dere grunnmuren er ferdig røyst!
Til venstre er garasja, på toppen av der blir det stor altan. Til høyre en kjekkas, min kjekkas, og verdens beste :-)
 


Dette er utsikta vår fra altanen. Fine Eikefjorden :-)

 
Fredag 06.01. røyste de huset, en gledens dag. I morgen kommer takstolene, så da røyser de resten. Gleder meg sååå.


På venstre side av huset kommer. som sagt, altanen. Vi skal ogå ha altan rundt huset, så den vil gå helt fra venstre side av huset til høyre. På venstre side, der det ikke er vindu, kommer det ei stor skyvedør på 2,4 * 2 m. Den delen av huset er litt lenger "bak" enn resten, og det er fordi det vil komme et overbygg der. Så altanen vil bli litt bredere der, enn resten bortover.Her er baksida av huset, og her blir det inngangsdør. Det lille smale vinduet er inn til badet, resten av vinduene er mot stua.


 Og så en tur inn i huset....


Dette er vår framtidige stue. Den vil bli ca 40 kvadrat, og forma som en L. Der dere ser det ikke er støpt vil det gå trapp opp til andre etasje. Bak der blir det altså en vegg, så det blir en koselig og lun tv-krok i kroken der.
Grunnen til at vi ikke har støpt hele plata er for å ha muligheten til å sette trapp ned i kjelleren, om vi velger å ta den i bruk selv når ungene blir større (eller fler ;-)). Fra stua kommer skyvedøra ut til altanen.
 

Her ser dere et bedre bilde av hvor brei stua blir, i "enden av L'en". Her ser dere utgangsdøra helt til høyre i bildet.Også andre sida av huset... På veggen helt mot venstre, den første stolpen, der vil det gå en vegg. På venstre side blir det alt-mulig-rom, det vil si gjesterom, hobbyrom, syrom og kontor ;-) På høyre side blir det kjøkken. Egentlig skulle det gå en vegg der den siste stolpen til høyre går slik at kjøkkenet hadde blitt helt kvadratisk, men det har vi valgt å droppe. (Henger du med ennå?) Det vil istedet bli helt åpent fra kjøkken til stue. Dette for en bedre og større romfølelse, og ikke minst min drøm om å ha et langt og stort spisebord *smiler
*


Et bedre bilde av det framtidige kjøkken. Kjøkkenet blir på ca 18 kvadrat (før vi bestemte oss for å ta vekk veggen). Så da vil det, etter planen, gå kjøkkeninnredning fra de to vinduene under, og helt rundt (mot venstre side). Så da har vi plass til et langt kjøkkenbord foran karnapp-vinduene. 


 I selve karnappvinduet drømmer vi (jeg) om en Juni-benk. Hva en juni-benk er? Det er benken Juni Anker Hansen har i vinduet på kjøkkenet sitt! Koseligste benken i vinduet der hun alltid sitter med "en god kopp te" ;-) Akkurat like idyllisk som det høres ut.... Haha, dere vet, "et hjem for oss, et hjem for deg". På veggen til høyre skal vi ha et stort vitrineskap. Vedsiden av den veggen (altså, til høyre, der du ikke kan se) kommer skyvedøra, så da er vi i stua igjen :-) (Henger du med en da er jeg forresten imponert.... ;-))

Dette er baksida av huset. Her ser du inngangsdøra helt til venstre i bildet. Dette er på en måte et tilbygg som vi har lagt til, som ikke var på orginaltegninga. Dette "tilbygget" ser du godt på bilde nr. 2. Her blir det et lite bad (helt til venstre, bak) på ca 5 kvadrat. Et vaskerom/tekninskrom med dør ut (helt fra badet, og helt til høyre, forma som en "L"), på ca 13 kvadrat. Og resten blir en gang med garderobeskap.


Og skravla går.... ;-) Vi har mange planer, og vi gleder oss virkelig til alt som skjer framover! Dette er en utrolig spennende prosess, og det er vanskelig å tenke på annet. Det blir nok ikke mye annet enn husbygging her på bloggen fremover, så da er du advart ;-)
 
Ønsker dere alle en fin kveld!

Klemmer

4 kommentarer:

Anonym sa...

Wow, dette blir et utrolig flott hus! Når tenker dere at det skal stå ferdig? :) Håper du deler flere bilder etter hvert som dere får ordna mer :D

Linda sa...

Så spennende med husbygging:)

Det blir nok helt lekkert:)

Ha en flott uke:)
Klem Linda

Cecilie's hverdagslykke sa...

Tusen takk for det, jenter ♥ Vi håper å flytte inn i sommer/høst :-) Blir nok en goood del bilder underveis ;-)

mimmi-leone sa...

Så flott med nytt hus, forstår godt at du gleder deg.


Har du lyst på en tur til Gave og Interiørmessa nå i januar, ta turen innom bloggen min.

Glade dager til deg!

Klem fra Marianne