tirsdag 30. august 2011

Ingenting er så gale at det ikke er godt for noe

I denne leiligheten vi leier bor vi vanligvis bare fire stk, men i det siste har vi visst vært flere enn vi aner. Vi har nemlig blitt invadert av en million meldyr i kjøkkenskapene.

Tidligere hadde jeg hele kjøkkenserien fra Casa Interiør på kjøkkenet, og oppdaget da jeg skulle vaske det at samtlige av produktene var full i pittesmå dyr. Jeg trodde kanskje at dette var dyr som levde i treverket og kontaktet noen av de jeg visste hadde kjøpt det av meg, for å spørre om de hadde opplevd det samme - men det var nok bare meg. (Vil jo ikke risikere å selge dårlige varer..). Så  jeg vasket alle produktene, og prøvde på nytt - men dyrene bare kom tilbake. Det endte med at jeg hev alt jeg hadde i den serien.

For litt siden kjøpte jeg nydelige bokser av tre til sukker, te og kaffi og satt på kjøkkenbenken som en erstatning for alle Casa-varene. Etter en stund oppdaget jeg også dyr i de boksene!

Og i går - da jeg skulle bake boller tok det kaka. En helt ny pose med mel ble åpnet (den hadde stått i skapet en liten uke) , og det kravlet rundt fullt i dyr. Jeg tømte skapet, og jeg fant dyr i havregrynet, i melisen, i andre poser med mel, i te-eskene, i bakepulveter, i sukkeret, i saltet,... i alt der de hadde tilgang.


Så nå er samtlige matskap tømt, utallige poser med boss er kastet, skapene er støvsugd flere ganger og alle ting som har stått i skapene er tatt i oppvaskmaskinen på sterk vask. Alt (av de få tingene som ikke var ivadert...) som er satt opp igjen er støvsugd før det har blitt satt opp igjen.. Det hjelper nemlig ikke å vaske skapene, for disse dyrene elsker fuktighet - så da trives de bare enda bedre.

Men ingenting er så gale at det ikke er godt for noe, skapene er vertfall tømt, rengjort og ryddet. Så nå skal vi kjøpe inn tette glass som all mat skal beholdes i fremover. Klarer ikke tanken på at ekle dyr kan krype i maten vår en gang til... Uff. Det ikke annet å gjør enn å krysse fingrene på at de er borte for godt.

Nå er min bedre halvdel på foredrag med Kristoffer Clausen, og jeg skal kose meg med deilig ost og kjeks, og premiere av IDOL på tv :-) Gleder meg.

Ha en fin kveld alle sammen

10 kommentarer:

Silje Kristin sa...

Har opplevd det samme en gang. Hvor kommer disse billene fra egentlig?
Ønsker deg en fin kveld :)

Cecilie's hverdagslykke sa...

Uff.. Det er skikkelig ekkelt. Fikk du dine helt bort eller? Har hørt at det er et mareritt å bli kvitt de når de først har komt. Jeg aner ikke hvor de kommer fra... De har vel komt i en mel-pose eller noe, kanskje? Ha en fin kveld du også! :)

To Ju Mama sa...

Uffff, så kjipt å få det:( Håper de holder seg borte nå. Klem

Elizabeth sa...

Fy søren så ekkelt! Oppdaget det i en melpose en gang, men har ikke sett noe mer til dem etter det faktisk. Selv om eg bare vasket skapet... eg var vell heldig :)

Jatte sa...

Uff så ekkelt!
Finnes ikke noen slike skadedyr greier som kan spraye i skapene deres da?

Jeg hadde ikke klart å spise noe fra skapene ever again :P

Men godt å få vasket og ordnet da:)

Lykke til!!

Klem Jatte♥

Silje Kristin sa...

Jeg fant det først bare i skapet, rydda alt og vaska og støvsuga.. så fant jeg det igjen, og da leste jeg litt på nettet om disse ekle greiene, og leste at de elsket fuktighet osv..
Så jeg kasta alt i skapene av mat, vaska alt som sto i skapa, og kjøpte inn nye matvarer, oppevarer det meste i tett boks, men har noe uten tett boks..
Jeg har ikke opplevd dem i matskapa etter det.. Jeg rydder og vasker/tørker skapa oftere enn før nå da ;)

Cecilie's hverdagslykke sa...

To ju mama: Ja, veldig kjipt. Håper virkelig det! :) Klemmer tilbake til deg :)

Cecilie's hverdagslykke sa...

Elizabeth: Uff, da var du nok heldig vil jeg tro! :) Vi får håpe de ikke dukker opp igjen verken hos meg eller deg ;)

Cecilie's hverdagslykke sa...

Jatte: Jaa, veldig ekkelt.. Det blir isåfall gift, men er ikke så interressert i å spraye skapene mine med gift heller. Jeg tenker at skapene får stå tomme en sutnd, så får vi sette frem en lokkepose med mel om litt å se om de er der enda :p Klemmer tilbake til deg :))

Cecilie's hverdagslykke sa...

Silje Kristin: Åå, heldig at de ikke har dukket opp igjen da! Vi får håpe de holder seg borte for godt hos både meg og deg, er ikke noe kjekt med slike dyr... Uff.. Ha en fin dag! :)